API sleutel

Bij elk request dat uitgevoerd wordt via de API gebruiken wij een autorisatie code. Deze moet de eerste keer aangemaakt worden via de autorisatie module. Voor het aanvragen van een autorisatie code dien je een API sleutel en een Secret sleutel te gebruiken die wij kunnen verstrekken per email. De sleutels kun je aanvragen door een mail te sturen naar info[@]agriplaats.nl.

Autorisatie

Om verbinding te maken met de API is een autorisatie code vereist. Deze kun je via de API aanvragen via deze functionaliteit.

De autorisatie code wordt gekoppeld aan het IP adres van waar de code opgevraagd wordt. De autorisatie code is niet vanaf meerdere ip adressen te gebruiken.

Endpoint URL

https://api.agriplaats.nl/oauth/token

Voorbeeld PHP / CURL

$ch = curl_init('https://api.agriplaats.nl/oauth/token');

curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, array(
'api_key' => 'P4YD6F21K16U',
'secret_key' => 'GQDDG4T50X54WKBGQBOPRTKT',
'user' => 'info@agriplaats.nl',
'return_url' => 'http://localhost/agriplaats/other/api-example/callback.php'
));

$result = curl_exec($ch);

In bovenstaand voorbeeld staan de velden die vereist zijn bij het autoriseren van een account met de API (api_key, secret_key, user, return_url). Wanneer het account al geautoriseerd is ontvang je direct de autorisatie code.

Voorbeeld JSON resultaat

{"authorisation_code":"jcxZw5TU46NW1zrakTip7ZpWIgTj1fCmQAR1UZSmC18jUKIm"}

Wanneer het account nog niet geautoriseerd is krijg je als resultaat een URL. Via deze url kunnen wij verifiëren dat het account ook daardwerkelijk bij de aanvraag hoort.

Voorbeeld JSON resultaat

{"url":"https:\/\/account.agriplaats.nl\/verify\/P4YD6F21K16U?redirect=http%3A%2F%2Flocalhost%2Fagriplaats%2Fother%2Fapi-example.php"}

Nadat het account geautoriseerd is op Agriplaats sturen wij het verzoek terug naar de return_url. Wanneer je nu nogmaals de autorisatie aanroept zul je direct de autorisatie code ontvangen.

Menu